Pages

Thursday, March 11, 2010

Hikmah

Semalam, baru abis 1 test, lepas nie ada lagi 3 test..huhu. Bayangkan bila kena belajar banyak-banyak subjek related to physics..boleh pecah kapla ooo..he3. Tak setting niat dengan betul memang laa boleh pecah kepala kan..kan (betul ke boleh..konpius2..) ??

Tamat laa sudah 1 program tue..sejak kebelakangan nie agak busy dengan program sampai bilik bersepah-sepah..tak sempat nak kemas. Satu ketika bila ana baca post kat blog Hilal Asyraf bertajuk 'Bilik Bujang Beriman' (kalau tak s
ilap), ana terasa pedasnya cili api..he3. Baca laa..baru korang rasa apa yang ana rasa..he3.


Berbalik kepada citer tentang program tadi, ana agak terkilan sebab tak ramai yang involve dalam aktiviti-aktiviti kerohanian nie. Tak tau lagi cmne nak ajak suruh join..aktiviti bukannya tak bez tapi ntah laa..=(


Ana amik petikan dari satu komik:
"Ketahuilah bahawa inilah antara cara Allah nak uji keikhlasan hati kita dalam berdakwah..sebab kalau kita benar-benar ikhlas..tak kiralah 100 orang atau even sorang saja yang menyahut dakwah kita..kita tetap akan terus-terus berusaha dan tak pernah putus asa" 
 Nie plak petikan dari buletin yang diedarkan sempena program tue:
"Bukankah sekiranya kita sayangkan seseorang, sayang kita akan lebih bermakna jika kita sama-sama memperoleh syurga...KERANA SAYANGKANMU, aku memberi nasihat.." 
Jadi yang lebih baik dan lebih mantap dari hari-hari yang dah berlalu. 
Jom sibukkan diri dengan aktiviti-aktiviti berfaedah!!
"Sejauh mana kesibukan diri kita dengan manusia, sejauh itulah juga kesibukan diri kita dengan Allah!!"



2 comments:

nur_husna said...

selamat praktikkan budaya endah tu ye..klau nk wt kt along,insyallah along akn tglkn bdya tu...heheh..lgpn wt sakit jiwa je..huhuhu

cheezywedges said...

ape yg sakit jiwa?? xfaham..bleh tlg xplain..