Pages

Saturday, July 31, 2010

Live life to the fullest!!

~Yeaah..I'm the winner!!
:pandaGeli_01: Haaiiii!!

"Lenguh-lenguh badan, gatal-gatal badan, sengal-sengal tulang..." <--dialog orang yang jual minyak angin kat salah satu pasar malam kat Penang. Punya efektifnya orang tue sampai beliau record kata-kata untuk promosikan minyak angin dalam satu kaset, then she (not he) keeps repeating that casette as an alternative to attract visitors to buy her 'wind oil'...ha3. Actually, it means embrocation. So, she doesn't need to repeat the same things in terms of preventing a waste of saliva. :pandaGeli_13:
embrocation - minyak angin, minyak urut, ubat gosok

Mengarut-ngarut je tulis hari nie. Sebenarnya, fokus utama post kali nie ditulis bukan pada makcik yang jual minyak angin tue (walaupun beliau ada jugak kaitan sikit-sikit). Ana sebenarnya nak bagitau, apa yang makcik tue cakap dalam mempromosikan minyak anginnya dah jadi pada ana...except gatal-gatal badan laaa....

Petang tadi ana diberi kesempatan oleh Allah untuk turut menyertai sukan antara kolej atau nama lainnya, SUKAM yang tengah berlangsung sekarang nie. Sebelum nie, ana beri nama untuk join acara Road Relay (terbelit-belit lidah ana sebut, last2 ana cakap merentas desa je bila orang tanya) bersama-sama sahabat baik ana tapi kita merancang, Allah yang menentukan. Sahabat ana tue tak dapat join akhirnya disebabkan komitmen pada program yang lebih aula (penting). :pandaGeli_21:

Sebenarnya (ada perkataan lain tak nak ganti perkataan sebenarnya, kalau ada bagitau ana eh), ana bukanlah orang yang hebat dalam acara larian jarak jauh mahupun jarak dekat. Waktu sekolah menengah dulu, ana pernah join acara 1200km jalan kaki, tue pon tak menang-menang jugak...bayangkan kalau jalan kaki pon tak menang, agak-agak kalau lari boleh dapat medal tak?? :pandaGeli_15:

Jadi apa sebenarnya yang ana nak bagitau nie?? Actually, right now I'm pushing myself to do what I'm hating before this. I passionately dislike the activities which need me to run. It's very tough for me (not because of health factor) to complete even 100m event. And AlhamduLillah, I was completely finished 2000m event just evening although I didn't successful in obtaining the medal. Yeaahh, I'm proud of myself!! :pandaGeli_27:

Muslim narrated: Allah's Messenger (peace be upon him) said:
"The strong believer is better and more loved by Allah than the weak one,
but they are both good"


~~So, ready for some physical exercise after this?? :pandaGeli_12: