Pages

Sunday, July 25, 2010

AlhamduliLlah..

:mGelak: AlhamduliLlah....hari nie ana bez sangat...dari pagi ahad tadi sampai laa ke pagi-pagi buta isnin nie...rasa takut gak Allah kurniakan nikmat banyak-banyak macam nie...bukan tak bersyukur dengan kurniaan Allah. Tapi, kita sumer maklum yang ujian Allah datang bukan dalam bentuk kesusahan semata-mata, tapi juga dalam bentuk kesenangan. Ana takut hari yang bezz nie dapat melalaikan ana dari ingat padaNya. :mSad:
Tapi insya Allah, ana punya sahabat-sahabat yang selalu remind ana kalau ana tersasar. Sebab tue laa pentingnya 'choosy' dalam berkawan...betul tak?? :mThinking:
Meh ana kongsikan ape bende yang buat ana happy hari nie....

1. Pagi sampai petang - Ana join program under universiti. Program dia lebih kurang macam seminar laa. Start dari pagi (8.30am) sampai ke petang (4.30pm). Penceramahnya, Ustaz Hasrizal, 1 dad with 4 kids. Ana memang tak sangka yang ustaz tue ada sense of humour. Dari segi penulisan dalam buku dan blog, yang ana nampak ustaz seorang yang tegas. Berlainan sangat bila ana ikut seminar tue. Ana gelak sepanjang seminar (diulangi ana gelak, bukan senyum)...:mHaha:. Teruk kan??

2. Malam tadi, sahabat ana bawa ana pergi cafe...on the way tue, dia bawa ana bersiar-siar naik motor. :mRempit: Sangat bezz bagi ana yang takde motor nie apatah lagi lesen motor untuk bersiar-siar menikmati angin malam yang bersepoi-sepoi. Memandangkan esok hari isnin, jadi kami merancang untuk puasa sunat. Jadinya kami ke cafe just want to buy drinks as we already ate before that. Tak ke membazir minyak macam tue??

3. Awal tengah malam tadi, kawan ana pinjamkan broadband miliknya kepada ana....jadi hari nie dapat laa ana tulis something kat blog nie setelah sekian lama tak update. Sebenarnya wifi coverage kat blok ana full...cuma laptop ana tak dapat connect, hanya dapat detect connection. Kawan-kawan ana punya happy tahap gaban dapat surfing, ana terperap kat bilik membaca buku. :mHantuk: Poor on me...

p/s: Ana try upload gambar time seminar tadi tapi sangat lembap. Jadi, antum tengok gambar monyet je laaa..ha3..bezz...layannn :mKening:

0 comments: